De nieuwe BMW R 1250 GS en BMW R 1250 GS Adventure.

De nieuwe BMW R 1250 GS en BMW R 1250 GS Adventure.

Om de veertigste verjaardag van de BMW GS-modellen te vieren, stelt BMW Motorrad dit jaar de nieuwe R 1250 GS en R 1250 GS Adventure voor. Nog geavanceerder en innovatiever voor off-road rijplezier, tourritten en avonturen. Vanaf maart 2021 te vinden bij de Belgische en Luxemburgse BMW Motorrad dealers.

“Inspirerende prestaties, een indrukwekkende uitrusting, een onvergelijkbare rijervaring en een nagenoeg onwankelbaar vertrouwen van GS-klanten dragen in aanzienlijke mate bij tot het succes van BMW Motorrad. Dat succes was een incentive en tegelijk een verplichting voor het merk om de nieuwe R 1250 GS en R 1250 GS Adventure te lanceren.” Patrick Gürlich, Projectmanager, en Reiner Fings, Productmanager

Om de veertigste verjaardag van de BMW GS-modellen te vieren, stelt BMW Motorrad dit jaar de nieuwe R 1250 GS en R 1250 GS Adventure voor. Ze zijn nog geavanceerder, innovatiever en fascinerender dankzij de talloze nieuwe functies en de uitgebreide waaier opties en originele accessoires van BMW Motorrad. Meer nog dan vroeger werpen ze zich op als de perfecte metgezellen om zelfs de meest afgelegen hoeken van onze planeet te ontdekken.

Zoals altijd staat de legendarische tweecilinder-boxermotor garant voor een superieur en geraffineerd rijgedrag. Hij heeft nog steeds een cilinderinhoud van 1.254 cm3 en heeft volgens de huidige EU5-homologatie ook nog steeds een vermogen van 100 kW (136 pk). Dankzij de BMW ShiftCam-technologie, die de timing en lifthoogte van de inlaatkleppen regelt, getuigt hij van een uitzonderlijk vermogen bij alle toerentallen, een uiterst soepele en stille werking en uitstekende verbruiks- en emissiewaarden.

Dynamic Traction Control (DTC) en nieuwe “Eco”-rijmodus standaard. Pro-rijmodi met preselectie van de rijmodus en dynamische motorremcontrole als optie verkrijgbaar.

Dynamic Traction Control (DTC) garandeert een hoog veiligheidsniveau door standaard de best mogelijke tractie te bieden. Met de nieuwe standaard “Eco”-rijmodus wordt de rijder aangemoedigd om zo efficiënt mogelijk te rijden.

Als fabrieksoptie kunnen de nieuwe R 1250 GS en R 1250 GS Adventure worden uitgerust met de optionele Pro-rijmodi. Met de nieuwe preselectie van de rijmodus kan de rijder zijn favoriete rijmodi inschakelen met de rijmodusknop. De dynamische motorremregeling is eveneens een nieuw onderdeel van de Pro-rijmodi. Die kan hij gebruiken om onstabiele rijomstandigheden te vermijden, die zich in de vrijloopmodus of bij het terugschakelen kunnen voordoen als gevolg van overmatige remslip aan het achterwiel.

Nieuw BMW Integral ABS Pro-systeem standaard.

De R 1250 GS en R 1250 GS Adventure zijn de populairste touringenduro’s ter wereld en beschikken in hun nieuwste uitvoering standaard over het BMW Integral ABS Pro-systeem. Dat remsysteem garandeert nog meer veiligheid tijdens het remmen, zelfs bij een grotere hellingshoek, en denkt als het ware nog verder vooruit. De bijkomende uitbreiding van het rijmodusconcept resulteert in bijkomende nieuwe functies. Zo worden de kenmerken van het ABS-systeem aangepast aan de ingeschakelde rijmodus.
Hill Start Control Pro (HSC Pro) met geavanceerde functie als fabrieksoptie.

De vertrekhulp voor hellingen (Hill Start Control) is standaard op beide modellen en stelt de bestuurder in staat om moeiteloos te stoppen en te vertrekken op een helling. Hill Start Control Pro (HSC Pro) gaat nog een stap verder dan dat comfortsysteem en tilt de startprestaties in alle omstandigheden naar een merkbaar hoger niveau.

Nieuwe adaptieve full-LED-koplampen, nieuwe lichtfunctie, kruisverlichting en geïntegreerde richtingaanwijzers als fabrieksoptie verkrijgbaar.

De standaard full-LED-koplamp verlicht de weg al met een ongeëvenaard fel en helder licht. De nieuw ontwikkelde meesturende koplamp doet er echter nog een schepje bovenop. Met deze optionele Adaptive Headlight draait het dimlicht van de standaard full-LED-koplamp mee met de bocht op basis van de hellingshoek. Zo worden bochten nagenoeg volledig verlicht omdat de lichtbundel schijnt waar de motor heen rijdt.

De nieuwe verlichtingsfuncties maken de ervaring met de R 1250 GS en R 1250 GS Adventure nog intenser en praktischer tegelijk. In de toekomst zullen als optie ook een welkomstfunctie (“Welcome”), een afscheidsfunctie (“Good bye”) en een oriëntatiefunctie (“Follow me home”) worden aangeboden. Met de optionele kruisverlichting worden de twee richtingaanwijzers vooraan zo bediend dat ze gelijktijdig permanent gedimd worden. Bij de multifunctionele richtingaanwijzers achteraan worden de standaard LED-richtingaanwijzers achteraan (naargelang de markt) vervangen door LED-richtingaanwijzers die tegelijkertijd als geel knipperlicht en rood remlicht of achterlicht kunnen fungeren.

Standaard stopcontacten en USB-aansluitingen. Zadelverwarming voor rijder en passagier om de reis- en tourcapaciteiten te verbeteren, en stuurstangverhogers van 30 mm als fabrieksoptie.

De nieuwe BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure beschikken standaard al over twee verschillende aansluitingen: een 12V-stopcontact en een USB-A-aansluiting met 5V-voeding. De zadelverwarming voor rijder en passagier, die als fabrieksoptie wordt aangeboden, verhoogt ook het comfort bij lage buitentemperaturen aanzienlijk. Het nieuwe bedieningsconcept staat borg voor een uitzonderlijk gebruiksgemak. Behalve de verschillende rijderszadels en voetsteunen, die als optie of origineel accessoire van BMW Motorrad worden aangeboden, is nu ook het stuur in de hoogte regelbaar dankzij de optionele stuurstangverhogers.

De nieuwe R 1250 GS en R 1250 GS Adventure: reizen, terreinwerk en avontuur, elk in een aantrekkelijke basiskleur en de twee Triple Black- en Rallye-versies. Verjaardagseditie “40 Years GS”.

In hun respectievelijke basisversies benadrukken de nieuwe BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure hun nauwkeurigere karakter en universele talenten in de niet-metaalkleuren Light White en Ice Grey. Bovendien bieden de Triple Black- en Rallye-uitvoering, die als fabrieksopties leverbaar zijn, twee bijzonder expressieve kleurconcepten. Om de veertigste verjaardag van de BMW GS-modellen te vieren, zijn de twee nieuwe GS-modellen met “40 Years GS”-opschrift in zwart en geel gebaseerd op een mijlpaal in de GS-geschiedenis: de legendarische R 100 GS.

Hoogtepunten van de nieuwe BMW R 1250 GS en R 1250 GS Adventure:

 • Originele boxermotor met BMW ShiftCam-technologie om de timing en de lifthoogte van de inlaatkleppen te regelen.
 • Krachtige acceleraties bij alle toerentallen, voorbeeldige verbruiks- en emissiewaarden en een soepele en stille werking.
 • Vermogen en koppel: 100 kW (136 pk) bij 7.750 t/min en 143 Nm bij 6.250 t/min.
 • Pingelsensor voor geoptimaliseerde tourcapaciteiten.
 • Nieuw Integral ABS Pro-systeem van BMW Motorrad standaard.
 • Drie rijmodi standaard.
 • Nieuwe “Eco”-rijmodus voor bijzonder zuinig rijden standaard.
 • Pro-rijmodi met bijkomende rijmodi en nieuwe preselectie van de rijmodi, alsook dynamische motorremcontrole als fabrieksoptie.
 • Dynamic Traction Control (DTC) standaard.
 • Elektronisch “Dynamic ESA”-chassis van de nieuwste generatie met volautomatische laadcompensatie.
 • Hill Start Control Pro (HSC Pro) met geavanceerde functie als fabrieksoptie.
 • Nieuwe adaptieve full-LED-koplampen als fabrieksoptie verkrijgbaar.
 • Nieuwe lichtfuncties, kruisverlichting en geïntegreerde richtingaanwijzers als fabrieksoptie verkrijgbaar.
 • Standaard stopcontacten en USB-aansluitingen.
 • Zadelverwarming voor rijder en passagier als fabrieksoptie verkrijgbaar om de reis- en tourcapaciteiten te verbeteren.
 • Stuurstangverhogers (30 mm) als fabrieksoptie verkrijgbaar.
 • Bovenop de standaard instelbare zithoogte zijn er diverse optionele zithoogtes als fabrieksoptie verkrijgbaar.
 • Connectiviteit: multifunctioneel instrumentencombi met tft-kleurenscherm van 6,5" en tal van voorzieningen, standaard op de R 1250 GS.
 • Intelligent Emergency Call als fabrieksoptie verkrijgbaar.
 • Eén aantrekkelijke basiskleur per model en twee stijlvarianten in Triple Black en Rallye als fabrieksoptie.
 • Verjaardagseditie “40 Years GS”.
 • Brede waaier aan opties en originele accessoires van BMW Motorrad.Galerij

Terug naar overzicht